Om Andelsforeningen Boparken


A/B Boparken er en andelsboligforening fra 1961 med ca. 220 andelsboliger fordelt på mere end 14.000 m2 på de tre veje Sporemagervej, Sadelmagervej og Buntmagervej i 2400 København NV.

Boparken er centralt beliggende tæt på Nørrebro Station og den kommende Metro samt Bycenteret ved Lygten. I gåafstand findes desuden Netto, Meny, Fakta, LIDL og Føtex samt en række specialforretninger og restauranter.

Foreningen er en sund og veletableret Andelsforeningen. Du kan læse mere om hvordan en Andelsforeningens økonomi bedømmes i rapporten fra Andelsbasen.dk . De har foretaget en økonomisk analyse af de 100 største andelsboligforeningers økonomi i hovedstadsområdet.

Boparkens historie

I begyndelsen af 1930'erne blev store dele af Bispebjerg bygget. Der var tale om at helt nyt boligkvarter bestående af kvalitetsbygninger primært rettet mod arbejderfamilier. Blandt byggeprojekterne blev opført en række boligblokke mellem Oldermansvej og Bisiddervej, -i alt 10 bygninger hvoraf tre senere blev samlet i AB Boparken. Hver bygning har sin egen vej og Boparken består af Buntmagervej, Sadelmagervej og Sporemagervej.
Boparken var fra begyndelsen lejerboliger men blev i 1961 omdannet til en andelsforening. Oprindeligt bestod Boparken af knapt 270 andele. I dag består vi af ca. 220 andele - det præcise antal ændrer sig løbende, eftersom flere andelshavere vælger at købe nabolejligheden til sammenlægning for at få mere plads. Dermed nedskrives antallet af andele.
Boparken har to erhvervslejemål som ligeledes er andelshaver: Kroen og vuggestuen.
Selv om Boparken er et godt og solidt byggeri arbejder vi hele tiden for at gøre det bedre og mere tidssvarende. I 1997 fik vi nye altaner. I 2001 blev haven mellem Buntmagervej og Sadelmagervej renoveret med nyt design, nye affalds og cykelskure og nye parkeringspladser. I 2015 fik vi skiftet alle vinduet og altandøre på øverste etage. Vi har fra Fibia fået lagt Fibernet ind til både Internet og kabeltv som leveres af WAOO TV.

De kommende år, står på fortsat udskiftning af vinduer, fornyelse af klokasystem, renovering af tag og muværk. For så vidt det er muligt, udføres forbedringer indenfor en økonomi, som enten kun betyder en mindre stigning i husleje eller ingen, dog uden at gå på kompromis med ejendommenes bedste.

Vedligeholdelse

De kommende år, står på fortsat udskiftning af vinduer, fornyelse af klokasystem, renovering af tag og muværk. For så vidt det er muligt, udføres forbedringer indenfor en økonomi, som enten kun betyder en mindre stigning i husleje eller ingen, dog uden at gå på kompromis med ejendommenes bedste.

Nogle af de seneste større forbedringer:

  • Alle vandrør til lejlighederne er udskiftet
  • Lamper og pærer udenfor alle opgange er udskiftet til Energibesparende LED belysning
  • Alle vinduet og altandøre er udskiftet på 3. og 4. sal
  • En del murværk er renoveret
  • Nye postkasse anlæg i alle opgange
  • Fibernet til Internet og TV
  • Fjernvarme inkl udskiftning af varmevands beholdere

Plan for 2017/2018 vil blive fremlagt efter foreningens generalforsamling i maj 2017.